TAK MASUK AKAL..... Ayah Tak Minta Hantaran Langsung TAPI Apa Keluarga Laki Buat Masa Nikah Buat Aku TERGAMAM...!!!


Nama aku Kat. Masa aku kawin dulu (now aku dah ada beberapa orang anak), aku ada Degree. Parents aku tak mintak hantaran. Diorang cuma nak mas kawin saja lebih kurang RM 3k plus (ada simbolik number ni). Hantaran mmg tak ditetapkan. Up to my husband side. Ikut suka hati. Tetapi… Keluarga laki aku kasi jugak belanja kat aku. RM15k.


Tak termasuk hantaran2 or belanja lain. Ni just hadiah utk aku. Mas kawin pulak dorang up lagi. Instead of RM 3k plus yang bapak aku mintak. Dorg kasi around RM 5k. So in total dekat situ je aku dapat around RM 20k. Tak termasuk belanja lain yang sesetengahnya turut disponsor. Ini mmg aku langsung tak expect and tak mintak. Serious.

Mungkin la keluarga laki aku berkemampuan, tapi moralnya di sini, kalau laki tu mampu, dia akan kasi punya 10k ke 100k ke. Kau takyah mintak. Yang kau dok mintak 10k 15k 20k dah dorang tak mampu. Sampai kena catu makan semua mmg la kesian. Kalau nak yang mampu, cari la yg mampu kasi mcm tu.