ROOMATE BAIK SGT SAJA SELONGKAR ALMARI DIA N TERJUMPA SESUATU YG BUAT AKU TERNGANGA... MEMANG TAK SANGKA BETUL...

Assalamualaikum dan Salam kemaafan, Nama Aku ISB,aku ex-iium jugak, tapi aku x smbung dgree dekat UIA, so Aku further dkt IPTA lain.Kisahnya mcm ni,Aku diterima masuk ke satu IPTA Malaysia ni,Aku rasa bersyukur sangat dapat ke situ,sebab situ IPTA impian aku dari kecil,padahal UIA lagi power sikit,ye lah tarbiyyah diaa lain mcm sikit…



Actually aku lari tak nak sambung iium sebab aku tak tahan wehh,aku tak suka hidup cara islamik sangat,aku suka sempoi je,aku still solat so on. So aku decide stop dri UIA, Aku ingat dapatlah lari dari dakwah dan tarbiyyah ni tpi aku silap rupanya…

Allah takdirkan aku dapat roomates yang sangat islamik,aku budak engineering dia budak sains sosial amik Kaunseling , Bila first day aku daftar aku masuk,aku masuk second intake, Bila aku masuk je dorm tu perghh Aku terkejut dengar bakal roomates aku tengah mengaji,

Aduuhh,masa tu aku cakap dalam hati ” Alaaa,ni bukan uia,nak ngaji2 bagai”, Bila aku bagi salam,dia terus stop ngaji and datang kt aku,dia perkenalkan nama dia kat aku, Nama dia dirahsiakan,so aku kenalkan diri aku..







Sumber: informasi-viral